Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Minunea dulce a Orientului: baclavaua

561 26 1de Raluca Grințescu

Când vorbim despre deserturile orientale, prima imagine care ne apare în minte este cea a baclavalei. Această antică plăcintă cu nucă şi miere are un trecut foarte tumultuos şi controversat, originea ei fiind şi azi disputată între armeni, turci, sirieni şi greci.

Cel mai iubit preparat… cu etaj: Musacaua

560 26 1de Carmen Ciripoiu

Din Orientul Mijlociu şi până la București, o mireasmă unică înfioară Balcanii: mirosul musacalei. Chiar dacă e cunoscută mai degrabă ca un preparat grecesc, rețeta a pătruns în Europa adusă de Imperiul Otoman, apoi a ajuns, ușor, ușor, în restul continentului.

Miedul, băutura cea mai veche a românilor, după vin

559 26 1de Raluca Grințescu

Miedul sau hidromelul (vinul din miere) este cea mai veche băutură fermentată, apărută cu mult înaintea celor din viță-de-vie, cereale sau fructe. După unele cercetări, vechimea acestei băuturi preparată din miere ar avea 6.000 de ani.

Reţete cu varză

558 26 1de Dana Purgaru

Cunoscută și sub numele de curechi, varza este o legumă nelipsită din nicio bucătărie, în special toamna și iarna. Istoria ne spune că această legumă este consumată din cele mai vechi timpuri, ba chiar era considerată de alchimiști drept materia primă a alimentelor. Toată lumea s-a bucurat gătind sau s-a îndestulat înfruptându-se din legendarele rețete precum varză călită, plăcintă cu varză sau sarmale din frunze de varză, însă din frunzele ei pot fi preparate și altfel de bucate gustoase și arătoase.

Condimentul rafinat al bucătăriei etiopiene: Varnantul

557 26 1de Raluca Grințescu

Bucătăria etiopiană se bazează pe mâncăruri condimentate, asemănătoare unor tocăniţe, vegetariene sau cu carne, pe numele lor „wat”, care se mănâncă împreună cu injera. Injera e elementul-cheie - un fel de pâine/clătită, făcută dintr-o cereală ce creşte doar în Africa de Est, numită teff. Este uşor acrişoară şi foarte aromată. Bucătăria etiopiană acordă o mare importanță condimentelor prin tradiţie, la fel ca şi cea italiană, întrebuințând plante cu arome din cele mai variate. Cu un iz asemănător cu al pelinului, dar mai slab în intensitate şi mai puţin iute decât al acestuia, se remarcă varnantul.