Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Aromoterapeutul Cornelia Decu Chaumont: „Utilizarea uleiurilor esenţiale în gastronomie este de viitor“

596 26 1de Anca Lăpuşneanu

Uleiurile esenţiale sunt minunate pentru cei care ştiu să le utilizeze şi să le combine. Se folosesc în terapii, în psihiatrie, în cosmetică, dar şi în mâncare. Să lucrezi cu aromele este o ştiinţă care se învaţă şi se respectă cu exactitate pentru a da rezultate bune. Aromoterapeutul Cornelia Decu Chaumont (medalion) a locuit 25 de ani în Franţa, unde a făcut cunoştinţă cu lumea uleiurilor esenţiale. Ea este şi prima care a pus bazele unei Şcoli de Aromoterapie Ştiinţifică în România. Este psihoterapeut, aromoterapeut și nutriționist şi ne-a împărtăşit câteva informaţii despre o latură mai puţin cunoscută: uleiurile esenţiale în mâncare.

Reţete exotice (II)

595 26 1de Raluca Grințescu

V-ați săturat de cartofi prăjiți, friptură la grătar și salată? Vă prezentăm câteva rețete ușor de preparat, dar deosebit de delicioase și puțin cam… exotice.

Reţete exotice (I)

594 26 1de Raluca Grințescu

V-ați săturat de cartofi prăjiți, friptură la grătar și salată? Vă prezentăm câteva rețete ușor de preparat, dar deosebit de delicioase și puțin cam… exotice.

Îngheţată sănătoasă, făcută în casă

593 26 1de Cătălina Tăgârţă

Dacă în trecut îngheţata conţinea doar lapte, zahăr, fructe şi poate ouă, în timpurile noastre, acest deliciu perfect pentru zilele toride poate conţine anumite ingrediente surprinzătoare, deloc benefice organismului uman. Pe ambalajul acestui desert puteți citi: dietil glicol (o substanţă chimică ieftină folosită ca emulgator în loc de ouă), piperonal (un produs chimic ce imită aroma de vanilie, dar care este folosit și pentru a distruge păduchii), aldehidă C 17 (folosită pentru îngheţata cu aromă de cireşe), acetat de etil (folosit pentru a oferi aroma de ananas, dar care este și agent de curăţare utilizat pentru articolele din piele), acetat acrilic (utilizat pentru aroma de banane - este şi un solvent pentru vopsea), acetat de benzil (folosit pentru aroma de căpşuni - este un solvent al azotaţilor), și lista poate continua. Pentru a fi siguri că le dați copiilor înghețată sănătoasă, cel mai bine ar fi să o preparați în casă. Iată câteva rețete simple.

Minunea fermentată a gastronomiei coreene: Kimchi

592 26 1de Raluca Grințescu

Kimchi este o garnitură tradiţională coreeană picantă, acră şi sărată, preparată dintr-o mare varietate de legume fermentate, asezonate cu condimente şi mirodenii. Ingredientele comune includ: varză chinezească, ridichi, usturoi, ardei roşu, ceapă verde, ghimbir, sare şi zahăr. Cele mai gustoase kimchi sunt stocate în temperatura camerei timp de aproximativ şase luni pentru a ajunge la o aromă completă. Kimchi se serveşte alături de orice preparat, însă este, de asemenea, un ingredient principal în multe dintre preparatele coreene tradiţionale, cum ar fi tocană de kimchi (kimchi jjigae), supă de kimchi (kimchiguk), orez prăjit cu kimchi (kimchi bokkeumbap), clătite cu kimchi (kimchijeon).