Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Condimentul rafinat al bucătăriei etiopiene: Varnantul

557 26 1de Raluca Grințescu

Bucătăria etiopiană se bazează pe mâncăruri condimentate, asemănătoare unor tocăniţe, vegetariene sau cu carne, pe numele lor „wat”, care se mănâncă împreună cu injera. Injera e elementul-cheie - un fel de pâine/clătită, făcută dintr-o cereală ce creşte doar în Africa de Est, numită teff. Este uşor acrişoară şi foarte aromată. Bucătăria etiopiană acordă o mare importanță condimentelor prin tradiţie, la fel ca şi cea italiană, întrebuințând plante cu arome din cele mai variate. Cu un iz asemănător cu al pelinului, dar mai slab în intensitate şi mai puţin iute decât al acestuia, se remarcă varnantul.

Parfum de iarnă, pe masă

556 26 1de Dana Purgaru

Ce-ar fi Crăciunul sau Revelionul fără aromele specifice de friptură de porc, turtă dulce, scorțișoară și vin fiert? Tocmai de aceea v-am pregătit câteva rețete deosebite, cu care vă puteți asigura că veți avea un parfum delicios în casă și o masă îmbelșugată - ingredientele perfecte pentru serile de iarnă petrecute în compania celor dragi.

Reţete mănăstireşti

555 26 1de Andreea Radu

Postul Naşterii Domnului sau Postul Crăciunului ce durează de la 15 noiembrie până la 24 decembrie a fost rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioşi pentru serbarea şi întâmpinarea marelui praznic. Acest post este de asprime medie, fiind mai multe zile cu dezlegare la peşte. Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră vă prezentăm câteva reţete vechi, mănăstireşti şi foarte delicioase atât pentru zilele de post, cât şi pentru cele cu dezlegare la peşte.

Reţete rapide pentru copii jucăuşi

554 26 1de Alina Anghel

Prepararea hranei alături de copiii mici este un dar ce oferă numeroase recompense de ambele părţi ale „taberei”. Părinţii petrec mai mult timp împreună cu aceştia, oferindu-le un alt tip de „distracţie”, în detrimentul calculatorului sau al televizorului. Ce poate rezulta din alăturarea a doi părinţi, unul, doi sau poate trei copii, fructe şi legume, nuci, seminţe, creme? Multă distracţie de ambele părţi.

Cum să vă faceţi dulciuri fără foc

553 26 1de Raluca Grințescu

Sunt persoane care adoră să gătească „la rece” salate, mâncăruri sau deserturi. Nu este imposibil să faceți și torturi fără a folosi cuptorul. Astăzi vă prezentăm câteva dulciuri care vă vor uimi prin arome și prin texturi deosebite. Avantajul este că se prepară mai repede și fără a vă umfla factura la curent.