Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Să gătim cu… flori

580 26 2de Dana Purgaru

Ce-ar fi viaţa fără flori?... Le mirosim, le admirăm în grădini şi în glastre, le oferim cu drag şi ne încântă viaţa cu parfumul şi culorile lor. Puţină lume ştie însă că unele dintre acestea se potrivesc de minune şi în farfurie. Şi nu ca decor, ci ca ingredient principal. Iată câteva idei de reţete care cu siguranţă vor transforma orice gospodină într-un veritabil chef foarte apreciat pentru imaginaţia sa.

Reţete de smoothie natural

579 26 1de Gabriela Militaru

Păstrarea sănătății necesită timp și răbdare. Pentru a vă respecta dieta obișnuită, savurând, în același timp, o băutură delicioasă, puteți încerca smoothie-uri. Vestea bună e că aceste băuturi pot fi consumate la micul dejun ca și energizante naturale, dar și ca relaxante de seară îmbogățite cu puțin alcool.

Proteina din farfurie: Kaniwa

578 26 1de Raluca Grințescu

Kaniwa sau canihua, cum mai este denumită, este adesea descrisă ca fiind o cereală, dar, în realitate, este, de fapt, o sămânță plină de valori nutritive, înrudită cu binecunoscuta quinoa. Aceasta este originară din Munţii Anzi din Peru şi Bolivia, iar în trecut făcea parte din alimentaţia de bază a populaţiei incaşe, datorită abilităţii sale de a creşte şi de a se dezvolta în climate mai puţin prielnice.

Carnea de rata preparată în diferite bucătării ale lumii

577 26 1de Gabriela Militaru

Bogată în arome, carnea de rață este nu doar delicioasă, dar și extrem de hrănitoare. Carnea de rață este prezentă în toate bucătăriile tradiționale din lume, din China până în Europa sau în America de Sud. Preparată în feluri diferite și garnisită cu soteuri de legume și chiar fructe, rața constituie o delicatesă.

Experimente din bucătăria fusion

576 26 1de Dana Purgaru

Varietatea ne condimentează viața. Pe acest adevăr se bazează și bucătăria tip fusion (numită internațional fusion cuisine) din ce în ce mai apreciată în lumea întreagă, în special de gospodinele și de bucătarii avangardiști, care adoră să experimenteze constant, dar și de curioșii mai conservatori care vor să încerce un teritoriu nou. Un lucru e cert însă: rețetele fusion fie plac, fie nu. Cale de mijloc nu există, lucru subliniat de disidenții acestui gen care îl numesc „confusion cuisine”. Și tocmai acest lucru face și mai interesant acest experiment.