Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Desertul cu nostalgie: checul

590 26 1de Adrian Barna

Checul reprezintă unul dintre cele mai simple şi gustoase deserturi pregătite de zeci de ani în gospodăriile româneşti. De chec se leagă cele mai multe dintre amintirile aniversărilor, onomasticilor şi sărbătorilor autohtone. Cine nu rememorează cu plăcere mesele îmbelşugate în jurul cărora se adunau, cu diverse ocazii, familia şi prietenii apropiaţi, ce se încheiau adesea cu platouri pe care stăteau, frumos aşezate, felii de chec cu rahat, cacao sau cu diverse fructe? Iată câteva reţete care să vă inspire pentru următoarea ocazie în care vă doriţi să pregătiţi un desert… cu nostalgie.

Cocteiluri cu şampanie

589 26 1de Gabriela Militaru

Vara este în toi și nimic nu este mai potrivit pentru a domoli canicula ca un cocteil delicios. Adăugați șampanie la cupa preferată și obțineți o băutură fină ce poate fi servită în orice moment al zilei.

Delicii cu caise

588 26 1de Dana Purgaru

Așa cum o poveste bună ne încântă sufletul timp de câteva zile și ne hrănește imaginația, caisele, aceste fructe cu gust dulce-acrișor, delicat, alintă papilele gustative și ne oferă o senzație de satisfacție care durează. Prin puterea alchimiei din oală însă, magia ce se petrece atunci când băgăm în gură un astfel de fruct bine copt, zemos, plin de sănătate poate fi exploatată în fel și chip. Iată câteva idei de rețete ce vor pune și mai mult în valoare savoarea micilor fructe înrudite cu prunele, ce provin din zona Chinei și sunt pline de vitamine, minerale și fibre alimentare.

Nicio zi fără omletă!

587 26 1de Raluca Grințescu

Este micul dejun perfect: rapid, simplu de făcut, hrănitor şi extrem de versatil. Din două ouă puteți face nişte omlete surprinzător de gustoase. Nu mai aveți niciun pretext să săriți peste micul dejun. Avem pentru dumneavoastră șapte reţete simple şi rapide cu care să vă începeți ziua.

Dulciuri arăbeşti de vară

586 26 1de Raluca Grințescu

Din ţinuturile muntoase ale Marocului până în deşerturile fierbinţi ale Peninsulei Arabiei şi din cel mai mare oraş al Africii, Cairo, şi până în agitatul Bagdad, cultura şi bucătăria arabă şi-au lăsat urme adânci asupra acestor ţinuturi, transformând ceea ce era odinioară hrană servită de nomazi în corturile din deşert într-una dintre cele mai delicioase şi sănătoase bucătării ale lumii. Astăzi vom face un periplu mai… dulce.