Main menu

header

Arta de a face sushi, dezvăluită de Dima Trofim: „Am o relaţie specială cu bucătăria japoneză“

488 24 1de Gabriela Niculescu

Dima Trofim, membrul formației Lala Band, pe care-l știți din serialele „Pariu cu viața” și „O nouă viață”, a împletit talentul artistic cu pasiunea pentru bucătăria japoneză și orientarea către afaceri, iar rezultatul este „Chico Chillout”, un restaurant cu mâncare japoneză, dar și europeană, deschis recent în Centrul Vechi al Capitalei. Deși în copilărie mirosul pregnant de pește l-a făcut pe artist să nu agreeze preparatele culinare ce-l au la bază, acum, cei care au gustat sushi făcut de el pot spune relaxat că Dima este expert în realizarea acestui preparat sănătos. De la el am aflat istoria sushi, dar și câteva rețete incredibil de gustoase.

Dulceţuri mai deosebite

487 26 1de Diana Georgescu

În gastronomia diferitelor popoare există dulcețuri realizate din ingrediente pe care noi le putem considera neobișnuite. Întrucât unele dintre acestea sunt cu adevărat savuroase, vă propunem câteva rețete relativ ușor de realizat, care pot adăuga o notă exotică preparatelor cotidiene.

Cum să faceţi acasă esențe naturale

486 26 1de Raluca Grințescu

Este extrem de uşor să vă produceți singuri esenţele de care aveți nevoie în diverse preparate: esenţe de lămâie, portocală, migdale, vanilie, anason, cuişoare, scorţişoară, chimen etc., prin extragerea aromei cu ajutorul unor solvenţi cum ar fi alcoolul. Indiferent că pregătiți esenţe pentru copt sau pentru a aroma diverse băuturi alcoolice (de exemplu, când faceţi cocteiluri), procedeul este acelaşi; diferă doar proporţia dintre fructele folosite şi solvent şi durata de macerare.

Supe reci pentru zile toride

485 26 1de Diana Georgescu

Combinațiile de legume și fructe, preparate la rece sau termic, sunt exact ceea ce îi trebuie organismului uman în zilele calde de vară. Inspirate din bucătăria mediteraneană, supele reci sunt o alternativă sănătoasă și convenabilă, la îndemâna fiecăruia dintre dumneavoastră.

Cele mai bizare arome de îngheţată

484 26 1de Raluca Grințescu

Când vine vorba despre îngheţată, nu ştiu câţi dintre voi o puteți refuza, mai ales că vă răcoreşte şi este dulce. Există însă persoane care preferă să fie puţin mai îndrăznețe. Iată care sunt unele dintre cele mai ciudate sau bizare arome de îngheţată create de mâna şi de mintea omului.

Newsletter