Main menu

header

Reţetele fericirii, desluşite de Antonio Passarelli

493 26 1de Diana Georgescu

Antonio Passarelli este cunoscut publicului român mai ales drept gaza unor emisiuni culinare remarcabile. Puțini sunt însă cei care știu că el provine dintr-o familie de mari bucătari italieni, bunica sa remarcându-se în mod special în această profesie. Bunica, mama și mătușile sale i-au insuflat dragostea pentru o bucătărie făcută din ingrediente modeste, transformate în preparate nobile și gusturi inegalabile. Lansarea noii emisiuni de la Paprika TV ne-a prilejuit o întâlnire de excepție cu Antonio.

Să gătim cu tequila

492 26 1de Alina Anghel

Produsă de azteci dintr-o plantă de agave albastră, tequila de astăzi nu și-a schimbat prea mult gustul, și nici puterea, fiind denumită „apa vie” de cei care o consumă și considerată a fi un cadou al zeilor oferit oamenilor. Tequila, cunoscută întâi sub denumirea de „pulque”, a fost prima băutură alcoolică apărută în America de Sud, fiind consumată doar de preoți în timpul sacrificiilor, ca ofrandă sau ca medicament. În secolul al XV-lea, exploratorii spanioli au ajuns în Mexic, în Jalisco, unde au descoperit un trib de nativi care își spuneau „Tiquili”. Aceștia au condus exploratorii pe pământurile lor și le-au arătat cum se prepară „pulque”. Exploratorii și-au dat seama că pot transforma „pulque” în ceva mult mai intens dacă distilează băutura. Astfel, au obținut un preparat foarte concentrat în alcool și i-au dat o denumire creștină, devenind, astfel, tequila. Haideți să vedem câteva rețete ce pot fi preparate cu această tărie, pentru a aduce un plus de savoare.

Ingredientul de bază al bucătăriei arabe: Sumacul

491 26 2de Raluca Grințescu

Dacă nu aţi venit vreodată în contact cu bucătăria arabă e posibil ca un condiment precum sumacul să nu vă spună mare lucru. Chiar şi dacă sunteţi familiarizaţi cu bucăţele tradiţionale ale zonei, e foarte posibil să fi auzit de sumac doar datorită zatarului, un amestec de condimente în care sumacul e parte. Ce trebuie să ştiţi însă despre sumac este că are, de asemenea, o sumedenie de întrebuinţări ca şi condiment de sine stătător.

Cum obţineţi unt din diverse nuci

490 26 1de Raluca Grințescu

Caju, migdale, arahide? Puteți să le folosiți separat sau împreună pentru a face acasă o pastă delicioasă şi sănătoasă pentru tartine. Oleaginoasele (nuci româneşti, nuci braziliene, caju, arahide, migdale) pot să fie folosite pentru a prepara un unt delicios. Acesta poate să fie folosit ca înlocuitor al untului din lapte de vacă atât pe pâine prăjită, cât şi în prăjituri. Iată câteva dintre cele mai bune combinaţii de unt din nuci!

Desfătări cu afine

489 26 1de Dana Purgaru

Cuprinși de „febra” vieții de zi cu zi putem foarte ușor să omitem una dintre cele mai frumoase perioade a anului: cea în care afinii își etalează frumoasele lor mărgele negre-albăstrui. Bogate în antioxidanți și minerale, dar și pline de savoare, acestea pot fi folosite la foarte multe preparate, de la înghețată și dulcețuri până la sosuri pentru fripturi. Iată câteva dintre propunerile noastre.

Newsletter