Main menu

header

Preparate cu struguri

498 26 1de Dana Purgaru

E sezonul strugurilor, iar piețele sunt pline ochi cu ciorchini din nenumărate soiuri. Aceste fructe dulci și savuroase nu sunt bune numai pentru prepararea faimosului și mult-așteptatului must, ci merg de minune și la diverse feluri de mâncare, pe post de garnitură, de umplutură sau de sos. Vă prezentăm câteva rețete de bucate cu struguri, după savurarea cărora cu siguranță vă veți linge degetele.

Lapte vegetal produs în casă

497 26 1de Dana Purgaru

Toată lumea e obișnuită cu laptele de origine animală și destul de mulţi oameni au auzit și chiar au gustat lapte de soia, care se găsește în comerț ambalat și care este o alternativă bună în post. Totuși, laptele poate fi preparat din multe alte surse vegetale, fiind sănătos pentru toată lumea. Vă prezentăm câteva rețete ușor de preparat.

Cină pentru doi cu... buget redus

496 26 1de Alina Anghel

Bugetul redus nu înseamnă că nu puteţi pregăti o cină specială pentru două persoane, dimpotrivă. Abundenţa reţetelor şi a ingredientelor din sezon vă ajută fără nicio problemă. Un aliat de nădejde au fost şi vor fi întotdeauna pastele. Că sunt penne, rigatoni, tăiţei, fidea... important este rezultatul. Alături de legume, carne de pui sau de peşte, pastele alcătuiesc o masă uşoară, hrănitoare şi săţioasă. Cina parcă nu a fost nicicând aşa gustoasă când ai la masă paste Carbonara, pui cu legume şi găluşte, omletă cu fasole boabe sau macrou cu sos de unt şi lămâie. Ca desert, bombiţe din fructe uscate şi seminţe, desert cu frişcă şi ciocolată pentru o cină mai romantică şi crumble de zmeură pentru cei pe fugă.

Prospeţime în farfurie: Varza kale

495 26 1de Raluca Grințescu

Deşi mai puţin cunoscută la noi, varza Kale este un miracol în dietele persoanelor care sunt preocupate de un stil de viaţă sănătos. Bogată în calciu, fier, vitamina K, acid folic, magneziu, betacaroten şi flavonoide, varza Kale poate fi integrată cu succes în multe preparate raw vegan.

Reţete delicioase cu banane

494 26 1de Dana Purgaru

Adorate de toată lumea, sățioase și savuroase, bananele pot fi consumate nu numai ca atare, ci și în diverse preparate delicioase, cu gust inconfundabil.

Newsletter