Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Reţete arăbeşti răcoroase

585 26 1de Raluca Grințescu

Din ţinuturile muntoase ale Marocului până în deşerturile fierbinţi ale Peninsulei Arabiei şi din cel mai mare oraş al Africii, Cairo, şi până în agitatul Bagdad, cultura şi bucătăria arabă şi-au lăsat urme adânci, transformând ceea ce era odinioară hrană servită de nomazi în corturile din deşert într-una dintre cele mai delicioase şi sănătoase bucătării ale lumii. Să gustăm și noi câteva dintre rețetele lor mai fresh, numai bune pentru sezonul estival.

Cocteiluri delicioase pentru o vară toridă

584 26 1de Gabriela Militaru

Vara a venit cu pași repezi și ar fi bine să o cinstim cum se cuvine: cu câteva rețete de cocteiluri savuroase. Lăsați-vă purtați de imaginea unei după-amieze călduroase în care tot ce aveți nevoie pentru ca peisajul să fie perfect este un pahar cu o licoare aromată. Singura dilemă ar fi ce cocteil să alegeți. Nu-i nimic, le puteți încerca pe toate!

Meniul care aduce fericirea

583 26 1de Dana Purgaru

Se spune că nu trăim pentru a mânca, ci mâncăm pentru a trăi. Din când în când însă e bine să uităm de această zicală și să ne răsfățăm cu preparate deosebite atât pe noi, cât și pe oaspeții care ne șed alături la masă. Iar pentru ca succesul să fie garantat, iată și un mic secret: chimia. Cum așa? Ei bine, cunoscând efectul pe care îl pot produce în corp anumite alimente putem trișa puțin și prepara bunătățuri care chiar vor aduce fericirea în corpul și în sufletul mesenilor, deoarece conțin din belșug declanșatorii hormonilor recunoscuți pentru îmbunătățirea stării de spirit. Vă prezentăm o idee de meniu realizat tocmai în acest scop.

O mâncare preferată de gurmanzii Greciei Antice: clătitele

582 26 1de Carmen Ciripoiu

Umplute cu gemuri sau ciocolată, cu brânză sau carne, pufoasele clătite sunt nelipsite de pe masa celor care le apreciază gustul inconfundabil. Populare încă din vremea Greciei Antice, prima rețetă despre aceste minunății a fost descoperită în secolul al XV-lea, de când datează și cea mai veche rețetă din lume.

Ceva, altceva: Japonia, la masă!

581 26 1de Raluca Grințescu

Ingredientele principale ale bucătăriei japoneze tradiţionale sunt: peştele şi alte produse marine, zarzavaturile şi orezul. Condimentele principale sunt produse din soia sau din orez (sake, oţet din orez). Pentru a menţine gustul original al ingredientelor, bucătăria japoneză nu prea foloseşte condimente iuţi, ci mai mult plante aromatice sau wasabi (hrean japonez), yuzu, ghimbir, myōga (tot un fel de ghimbir), kinome (lujeri ai plantei sanshō) sau seminţe uscate şi măcinate ale aceleiaşi plante sanshō. Există trei feluri de mâncăruri japoneze tradiţionale care se servesc tot anul: honzen ryōri (servită la banchete oficiale), chakaiseki ryōri (servită une- ori înaintea ceremoniei ceaiului) şi kaiseki ryōri (servită la petreceri sau la restaurantele ryōtei - restaurante care servesc numai mâncăruri japoneze). Alte tipuri de mâncăruri sunt osechi ryōri (servită de Anul Nou) şi shōjin ryōri (mâncare budistă vegetariană).