Main menu

header

Reţete cu varză

558 26 1de Dana Purgaru

Cunoscută și sub numele de curechi, varza este o legumă nelipsită din nicio bucătărie, în special toamna și iarna. Istoria ne spune că această legumă este consumată din cele mai vechi timpuri, ba chiar era considerată de alchimiști drept materia primă a alimentelor. Toată lumea s-a bucurat gătind sau s-a îndestulat înfruptându-se din legendarele rețete precum varză călită, plăcintă cu varză sau sarmale din frunze de varză, însă din frunzele ei pot fi preparate și altfel de bucate gustoase și arătoase.

Condimentul rafinat al bucătăriei etiopiene: Varnantul

557 26 1de Raluca Grințescu

Bucătăria etiopiană se bazează pe mâncăruri condimentate, asemănătoare unor tocăniţe, vegetariene sau cu carne, pe numele lor „wat”, care se mănâncă împreună cu injera. Injera e elementul-cheie - un fel de pâine/clătită, făcută dintr-o cereală ce creşte doar în Africa de Est, numită teff. Este uşor acrişoară şi foarte aromată. Bucătăria etiopiană acordă o mare importanță condimentelor prin tradiţie, la fel ca şi cea italiană, întrebuințând plante cu arome din cele mai variate. Cu un iz asemănător cu al pelinului, dar mai slab în intensitate şi mai puţin iute decât al acestuia, se remarcă varnantul.

Parfum de iarnă, pe masă

556 26 1de Dana Purgaru

Ce-ar fi Crăciunul sau Revelionul fără aromele specifice de friptură de porc, turtă dulce, scorțișoară și vin fiert? Tocmai de aceea v-am pregătit câteva rețete deosebite, cu care vă puteți asigura că veți avea un parfum delicios în casă și o masă îmbelșugată - ingredientele perfecte pentru serile de iarnă petrecute în compania celor dragi.

Reţete mănăstireşti

555 26 1de Andreea Radu

Postul Naşterii Domnului sau Postul Crăciunului ce durează de la 15 noiembrie până la 24 decembrie a fost rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioşi pentru serbarea şi întâmpinarea marelui praznic. Acest post este de asprime medie, fiind mai multe zile cu dezlegare la peşte. Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră vă prezentăm câteva reţete vechi, mănăstireşti şi foarte delicioase atât pentru zilele de post, cât şi pentru cele cu dezlegare la peşte.

Reţete rapide pentru copii jucăuşi

554 26 1de Alina Anghel

Prepararea hranei alături de copiii mici este un dar ce oferă numeroase recompense de ambele părţi ale „taberei”. Părinţii petrec mai mult timp împreună cu aceştia, oferindu-le un alt tip de „distracţie”, în detrimentul calculatorului sau al televizorului. Ce poate rezulta din alăturarea a doi părinţi, unul, doi sau poate trei copii, fructe şi legume, nuci, seminţe, creme? Multă distracţie de ambele părţi.

DVR PHARM