Main menu

header

Arome pentru popcorn

569 26 1de Raluca Grințescu

Serile de film de acasă, mersul la cinema cu prietenii, jocul de cărţi sau dominoul nu ar fi la fel fără floricelele de porumb. Mai sărate, mai dulci, sunt foarte uşor de făcut şi umplu bucătăria de aromă îmbietoare. În afară de plăcerea ronţăitului, popcornul are şi efecte curative, datorită conţinutului bogat de celuloză, ce îmbunătăţeşte digestia şi scade nivelul colesterolului. Specialiştii spun că, prin consumul de celuloză, se reduce riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, dar şi a celor digestive, precum şi a cancerului de colon. Ca să faceți impresie, ați putea încerca să preparați în casă nişte arome speciale pentru popcorn. Iată ce vă recomandăm!

Reţete Feng Shui taman bune pentru primăvară (II)

568 26 1de Iulian D. Moleianu

Continuăm să vă prezentăm reţetele propuse de bucătăria Feng Shui pentru primăvară. Preparatele sunt delicioase, iar reţetele sunt, ca de obicei, pentru patru persoane. Preparatele se servesc în castroane încălzite.

Reţete Feng Shui taman bune pentru primăvară (I)

567 26 1de Iulian D. Moleianu

Bucătăria Feng Shui se bazează pe armonia dintre energii. Primăvara, energia Yang va fi la apogeu, iar alimentaţia se schimbă, predominând hrana Yin. Lunile de primăvară trebuie să fie o perioadă de reacomodare, deoarece cumulul de energie pe care l-am depozitat în noi în lunile de iarnă este descătuşat tocmai acum.

Cum deosebiţi zahărul vanilat de cel vanilinat

566 25 1de Gabriela Niculescu

Aţi întâlnit adesea în reţetele de bucătărie ingredientul zahăr vanilat sau zahăr vanilinat, considerând că sunt acelaşi lucru sau că unul dintre ele este scris greşit. Ei bine, ambele variante sunt scrise corect şi nu sunt acelaşi lucru, ba mai mult, diferenţele dintre cele două sunt majore. Zahărul vanilinat este obţinut din vanilină sau etilvanilină, care este sintetică, iar zahărul vanilat este obținut din extract şi păstăi mărunţite de vanilie, fiind un produs natural. Iată prin ce se diferenţiază concret cele două ingrediente cu aromă similară.

Paradisul mâncărurilor Feng Shui: Cămara chinezească

565 26 1de Iulian D. Moleianu

Bucătăria chinezească şi mâncarea Feng Shui se bazează pe aceleaşi ingrediente. Acestea sunt folosite, în permanenţă, oferind nu doar un gust deosebit, ci, mai ales, rafinament. Să cotrobăim împreună în „cămara chinezească” şi să ne folosim imaginaţia pentru a găti gustos şi sănătos.